• Αλλιώς
  Δημήτρη Κάσσαρη

  Πρώτη ποιητική εργασία του τραγουδιστή και συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, Δημήτρη Κάσσαρη, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, με κεντρικό θέμα, την ύπαρξη, τον αγωνιστή εαυτό σε μια αμείλικτη πραγματικότητα, αλλά και τον έρωτα και τη μουσική, πηγές αντίστασης στην ασχήμια, τον μηδενισμό, την απάθεια.
  +Περισσότερα
 • Δημήτρης Κάσσαρης

  Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το μουσικό με το συγγραφικό του ταλέντο, γι’ αυτό και πορεύεται με τις δύο του ιδιότητες: του μουσικού - τραγουδιστή και του συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού.
  +Περισσότερα
 • Οι χοντρές κυρίες

  Βραβευμένο από το Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλίου και υποψήφιο στη λίστα για το Κρατικό βραβείο 2005, στις πρώτες επιλογές των Ελληνικών σχολείων, για το σημαντικό και πάντα επίκαιρο θέμα της καθημερινής ζωής...τα σκουπίδια και η ανακύκλωσή τους.
  +Περισσότερα
 • 1
 • 2
 • 3

«Το Χειμωνόσπιτο»

cheimonospito-exof«Το Χειμωνόσπιτο»  (εκδ.Καλέντης)

 Ένα "χειμωνόσπιτο" που χωράει όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα σε μια ήρεμη φύση όπου δεν υπάρχει ίχνος βίας. Ένα σπίτι για όλες τις εποχές, παντός καιρού, όπως και οι πανανθρώπινες αξίες , αλληλεγγύη, προσφορά, καλοσύνη και άλλες, που περιέχονται στο βιβλίο. Πλούσια εικονογραφημένο έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους ενώ η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά το έχει χαρακτηρίσει "Ποιητικό αριστούργημα".

 Ένα σπίτι δίχως ιδιοκτήτες με ολάνοιχτες πόρτες και παράθυρα, πράγμα αδιανόητο για την εποχή μας. όπου τα πράγματα και η φύση προσωποποιούνται μέσα από διαλόγους και παιχνίδια των λέξεων, και μέσα από εικόνες και τραγούδια που σε ταξιδεύουν.

Περισσότερες Πληροφορίες

Αλλιώς Δημήτρη Κάσσαρη

alios

 Πρώτη ποιητική συλλογή του μουσικού και συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, Δημήτρη Κάσσαρη, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης (Μάϊος 2012), με κεντρικό θέμα, την ύπαρξη, τον αγωνιστή εαυτό, αλλά και τον έρωτα και τη μουσική, πηγές αντίστασης στην ασχήμια, τον μηδενισμό, την απάθεια.

 Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση. Μάρτυρες συν τοις άλλοις και οι ημέτεροι στίχοι. Εύγε! Γιώργος Βέης ποιητής, κριτικός, μεταφραστής λογοτεχνίας

Ποιητής, Κριτικός, Μεταφραστής Λογοτεχνίας.

 Διάβασα και χάρηκα τον ρυθμό, την ειρωνία και την μελωδική λειτουργία των λέξεων σε ποιήματα όπως: "Ποίηση", "For Sale", "Παρακμή 2012", "Φαντασίωση", "Βυσσινόκηπος", "Προσωπογραφία", "Δύναμη", "Μια Πέμπτη πρωί". Ποιήματα λιτά αλλά καίρια στον στόχο τους δίχως περιττά φτιασίδια.

Γιώργος Γώτης Ποιητής, Κριτικός.

Περισσότερα

Κυκλοφορίες Βιβλίων

kalimera-kassaris

tsoureki-kassaris

Ντο ρε μι έρχομαι

Τι όνειρα

Αχ έκανε το γιασεμί

Νυχτοπεταλούδα

Δημήτρης Κάσσαρης επίσημη ιστοσελίδα

DSC 3807Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το μουσικό με το συγγραφικό του ταλέντο, γι’ αυτό και πορεύεται με τις δύο ιδιότητες του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του τραγουδοποιού.

Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο στο Ωδείο "Δημήτρης Μητρόπουλος" το 1996. Δάσκαλοί του οι βαθύφωνοι Γιώργος Παππάς και Φραγκίσκος Βουτσίνος.

Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας στο στουντιο της Ε.Λ.Σ. με την Μαρία Χορς (1997-1998).

Από το 1994 έως το 2012, ήταν μόνιμο μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου ως λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος, εργάσθηκε ως πρωταγωνιστής είτε στη χορωδία σε συνεργασία με σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες.

Ως τραγουδοποιός έχει γράψει μουσική και στίχους για παιδικά βιβλία και τραγούδια και συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες του Ελληνικού τραγουδιού.

Σε αυτή τη διαδρομή συνεργάσθηκε με προσωπικότητες της μουσικής και του θεάτρου όπως οι: Σπύρος Ευαγγελάτος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Ξανθούλης, Δήμητρα Γαλάνη, Νένα Βενετσάνου, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Μάριος Τόκας, Γ.Χατζηνάσιος, με νεώτερους όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, κ.ά. και το ταξίδι συνεχίζεται.

 Βιβλία του

Πρόσφατα από τις εκδόσεις Καλέντης κυκλοφόρησε το εικονογραφημένο παραμύθι του "Το χειμωνόσπιτο" που περιλαμβάνει ένθετο cd με αφήγηση και τραγούδια.

Το 2013 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή "Αλλιώς" και είναι υπό έκδοση μία νέα ενότητα με ποιήματα και στίχους που έχουν μελοποιηθεί.

Έχει γράψει παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα για παιδιά σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους Ελληνικά Γράμματα (2004 & 2006) και Κέδρος (2004, 2005 & 2008).

Δύο από τα παραμύθια του βραβεύτηκαν (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Βραβείο εικονογράφησης) και ήταν προτεινόμενα στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2005.

Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

porn Porn