"Τα ξέφωτα του κόσμου"

ksefota oo2"Τα ξέφωτα του κόσμου" Δημήτρης Κάσσαρης
Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά, να τους διαβάζεις το καινούριο βιβλίο σου, να τους λες ιστορίες και πραματάκια για τον κόσμο, να σου λένε κι αυτά, να συζητάς μαζί τους, είναι αναζωογόνηση. Ρουφάς οξυγόνο, μικραίνεις κι εσύ, ελαφραίνεις. Μικραίνεις τον θεόρατο κόσμο που όσο πάει μεγαλώνει η σκιά του πολεμώντας τον άλλον "τον κόσμο τον μικρό το μέγα".
Όμως, εχθές το απόγευμα το μήνυμα του χειμωνόσπιτου για άλλη μια φορά ζέστανε τις καρδιές μικρών και μεγάλων, με το κέφι που δημιουργούν οι ήρωες του παραμυθιού μέσα από την θεατρική αφήγηση και τα τραγούδια. Μαζί με τον συνθέτη Νίκο Ξανθούλη, που έντυσε και συνόδεψε όλα αυτά στο πιάνο. Με την ίδια την εκδότρια Κέλυ Ιωαννίδου και την Βασιλική Τζόκα, που με την θετική τους παρουσία συμπαρίστανται σε κάθε μου παρουσίαση.

kassaris 205Στο τέλος πάντα η συζήτηση με τα παιδιά, με τις ερωτήσεις τους “πως σας ήρθε και το γράψατε;” , “πως γίνεται κανείς συγγραφέας;” και με τις ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από το παραμύθι. Υπογράφοντας βιβλία με αφιερώσεις, πάντα κάποια παιδιά σε πλησιάζουν δειλά, ερευνητικά, “ώστε έτσι είναι ένας συγγραφέας;” και όλο κάποια φωνούλα ακούγεται στο βάθος, “μου άρεσε πολύ το βιβλίο σας κύριε”.

“Κι εγώ χάρηκα που ήμουν μαζί σας παιδιά”. Φεύγεις πλούσιος από τον κόσμο της αθωότητας, ανανεωμένος, πανέτοιμος να ξαναμπείς την άλλη μέρα στα άχρωμα καθημερινά αλλά έμπλεος με πίστη ότι αυτά τα παιδιά θα κρατήσουν τις ζωγραφιές τους αναλλοίωτες στο χρόνο. Τα παιδιά είναι τα ξέφωτα του κόσμου… “Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”. Δ.Κ. 27/1/2016

porn Porn