Δημήτρης Κάσσαρης

DSC 3807 Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το μουσικό με το συγγραφικό του ταλέντο, γι’ αυτό και πορεύεται με τις δύο ιδιότητες, του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του τραγουδοποιού.

Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο, στο Ωδείο "Δημήτρη Μητρόπουλος" το 1996. Δάσκαλοί του οι βαθύφωνοι Γιώργος Παππάς και Φραγκίσκος Βουτσίνος.

Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας στο στουντιο της Ε.Λ.Σ. με την Μαρία Χορς (1997-1998)

Από το 1994 έως το 2012 ήταν μόνιμο μέλος στην Εθνική Λυρική Σκηνή όπου ως λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος, εργάσθηκε ως πρωταγωνιστής είτε στη χορωδία, σε συνεργασία με σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες.

Ως τραγουδοποιός έχει γράψει μουσική και στίχους για παιδικά βιβλία και τραγούδια και συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες του Ελληνικού τραγουδιού.

Σε αυτή τη διαδρομή συνεργάσθηκε με προσωπικότητες της μουσικής και του θεάτρου όπως οι: Σπύρος Ευαγγελάτος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Ξανθούλης, Δήμητρα Γαλάνη, Νένα Βενετσάνου, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Μάριος Τόκας, Γ.Χατζηνάσιος, με νεώτερους όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, κ.ά. και το ταξίδι συνεχίζεται.

Βιβλία του

Πρόσφατα από τις εκδόσεις Καλέντης κυκλοφόρησε το εικονογραφημένο παραμύθι του "Το χειμωνόσπιτο" που περιλαμβάνει ένθετο cd με αφήγηση και τραγούδια.

Το 2013 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή "Αλλιώς" και είναι υπό έκδοση μία νέα ενότητα με ποιήματα και στίχους που έχουν μελοποιηθεί.

Έχει γράψει παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα για παιδιά σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους, Ελληνικά Γράμματα (2004 & 2006) και Κέδρος (2004, 2005 & 2008). 

Δύο από τα παραμύθια του βραβεύτηκαν, (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Βραβείο Εικονογράφησης) και ήταν προτεινόμενα στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2005.

Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

porn Porn