Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν

Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν

melitsanΕπιλογή πολλών σχολείων ανά την Ελλάδα. Αγαπημένο μικρών και μεγάλων αναγνωστών. Περιπέτεια με οικολογικό μήνυμα, χιούμορ, φαντασία, ανατροπή. Η μυστηριώδης απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πανικός, το παράλογο της ανθρωπότητας και η συνοχή μιας, αγαπημένης σε όλα αυτά, οικογένειας, του αστροφυσικού Γαλιλαίου Εξαίρετου. Με χιουμοριστικά και εύγλωττα σκίτσα του συγγραφέα. (ΚΕΔΡΟΣ)

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ
"δ ι α δ ρ ο μ έ ς"

 

Βιβλιοθήκη Ελευθεροτυπίας

Βιβλιοθήκη Ελευθεροτυπίας, για το βιβλίο του Δημ.Κάσσαρη, "Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν"
Χρήστος Σιάφκος
Ελευθεροτυπία

Όχι δεν πρόκειται για σενάριο μιας ακόμα χολιγουντιανής ταινίας επιστημονικής φαντασίας,  αλλά για το νέο παιδικό βιβλίο του Δημήτρη Κάσσαρη ( εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ), εικονογραφημένο μάλιστα από τον ίδιο. Ήρωάς του αυτή τη φορά, είναι ο αστρονόμος Γαλιλαίος Εξαίρετος, ο οποίος έχει μια ξεχωριστή ικανότητα: αντιλαμβάνεται τον κίδυνο πολλές ώρες πριν.
Με γερές μουσικές σπουδές, εκπαιδευτική εμπειρία, και κυρίως με καριέρα ερμηνευτή κλασσικού τραγουδιού σην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Δημήτρης Κάσσαρης, έχει λάβει μέρος σε παιδικές όπερες εκτός των άλλων.

Από το 1993 όμως δεν περιορίζεται στο να τραγουδάει για τα παιδιά άλλα να τους γράφει και βιβλία. Οδηγός του η Μουσική και θέματα της καθημερινής ζωής

                                                    
                                                           ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
                                                                              Σεπ. 2009

Εφημ.Αυγή, για το βιβλίο του Δημ.Κάσσαρη "Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν"
Σταυρούλα Τσούπρου - Φιλόλογος
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με αρκετές δόσεις υπερρεαλισμού, του είδους εκείνου που ζει και βασιλεύει στα παραμύθια, ο Δημήτρης Κάσσαρης,(μέλος του μόνιμου καλλιτεχνικού δυναμικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου),παρουσιάζει στους αναγνώστες του μια αληθινά εξαίρετη ιστορία για την οικογένοια Εξαίρετου.


Η ευρηματικότητα δεν σταματά στο οικογενειακό όνομα αλλά επεκτείνεται στα ονόματα όλων σχεδόν των ηρώων αλλά και των τόπων, ενώ οι συναρπαστικές εξελίξεις της πλοκής, δημιουργούν πράγματι μια ατμόσφαιρα γνήσιας περιπέτειας. Κατά τη διάρκεια της εξιστόρηση, της οποία τα ηνία κρατά ένας σίγουρος για τον εαυτό του αφηγητής, (τόσο σίγουρος ώστε πραγματοποιεί με άνεση και χωρίς να μπερδεύει τους αναγνώστες του, άλματα εμπρός και πίσω στο χρόνο), ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρεία να αναφερθεί σε(και ταυτόχρονα πολύ έξυπνα να σατυρίσει), μια σειρά από θέματα -προβλήματα με τα οποία οι μεγάλοι έχουν φορτώσει ελαφρά τη καρδία τα παιδιά, όπως: η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι πόλεμοι, η βουλιμία των δημοσιογράφων, οι μεθοδευμένες συχνά για λόγους αντιπερισπασμού εκτονώσεις των "φιλάθλων".
Μια μάλλον συνηθισμένη οικογένεια, στην οποία συμβαίνει ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο περιστατικό, και ένας πλανήτης, του οποίου το μυστικό αποκαλύπτεται στο μέσον του βιβλίου, συνθέτουν μια προτότυπη αφήγηση από έναν ταλαντούχο παραμυθά.

                                                                ΑΥΓΗ
                                                            Μάιος 2009

porn Porn