Συνέντευξη Δημήτρη Κάσσαρη στo “Οpen Mind ” στην Αλεξία Βλάρα

1) « Το Χειμωνόσπιτο»! Τι πραγματεύεται το βιβλίο σας και που απευθύνετε;

Το Χειμωνόσπιτο είναι ένας συμβολικός τόπος της φαντασίας και των αληθινών αξιών. Όπως είναι σωστό στο τέλος των παραμυθιών να νικά και να επικρατεί το καλό και το δίκαιο, έτσι συμβαίνει και στο Χειμωνόσπιτο . Μέσα από ήρωες της φύσης και της μουσικής, όπως το Λα της βροχής, το Σι ο αέρας, ο Ντορεμί Μεσημεράκης, οι Ηλιοκόρες θυγατέρες και άλλοι , ξετυλίγεται γλυκά η ιστορία μέχρι την αναπάντεχη και ξαφνική εισβολή του παμπόνηρου και παράξενου της ιστορίας.

Ο Ήτα-Ύψηλον με το ημίψηλον , είναι ένας ιπτάμενος ηλεκτρονικός υπολογιστής που έρχεται από τον κόσμο της τεχνολογίας με σκοπό την εκμετάλλευση του σπιτιού και της φύσης για το ατομικό κέρδος. Οι άξιοι καλλιτέχνες και συνεργάτες φίλοι μου αγάπησαν το βιβλίο και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο συνθέτης και μουσικός της Λυρικής Σκηνής Νίκος Ξανθούλης , ο εικονογράφος Βασ.Παπατσαρούχας , η ηθοποιός Λίλα Μουτσοπούλου που αφηγήθηκε, οι εξαιρετικοί μουσικοί που έπαιξαν τα τραγούδια σε στίχους δικούς μου και ο εκδοτικός οίκος Καλέντης που αγκάλιασε «Το χειμωνόσπιτο» με την επιμέλεια της πολύ έμπειρης Βασιλικής Τζόκα. Ολόψυχα τους ευχαριστώ όλους.

2)   Από πού αντλείται επιρροή για να αρχίσετε την συγγραφή;

Από την δεξαμενή ιδεών την γεμάτη από βιώματα, εμπειρίες και γνώσεις. Ακριβώς όπως κάθε αντλία πηγαδιού, ποτιστική, πυροσβεστική, που αντλεί νερό από την δεξαμενή για χρήσεις άμεσης και καθημερινής ανάγκης. Έτσι πιστεύω και το καλό βιβλίο, προϊόν γνώσης, σκέψης και ενδοσκοπικής έρευνας, είναι χρήσιμο είδος καθημερινής ανάγκης γιατί σώμα και πνεύμα πρέπει να τροφοδοτούνται με καθαρή τροφή.

3) Θεωρείτε τους μικρούς μας φίλους πιο σκληρούς κριτές;

Τα παιδιά γενικά είναι καθαροί κριτές. Πρέπει νάσαι αληθινός και ξεκάθαρος το ίδιο όπως κι όταν απευθύνεσαι σε μεγάλους. Στις παρουσιάσεις των βιβλίων, στις εκδηλώσεις και στις παιδικές παραστάσεις τα παιδιά είναι καλό να συμμετέχουν με το μυαλό τους και τον αυθορμητισμό τους, με μια σωστή καθοδήγηση. Κι εμείς ας θυμόμαστε νάχουμε απέναντί μας πάντα το παιδί- εαυτό μας. Να μας κοιτάει καθρέφτης όταν γράφουμε κι όταν μιλάμε.

4) Πως βλέπετε τις αντιδράσεις παιδιών και γονέων όταν το παρουσιάζετε;

Θετικές έως ενθουσιώδεις λόγω και κάποιων ηρώων που τα παιδιά αγάπησαν περισσότερο, όπως είναι ο ΄Ήτα-Ύψηλον που μέσα από την πονηριά του είναι παράλληλα και αστείος και αρέσει έτσι όπως τον έχω ερμηνεύσει στο CD του βιβλίου. Επίσης ο χαρούμενος Μεσημεράκης και οι 100 αγαπημένες θυγατέρες του ήλιου όπου κάθε μία έχει ασυνήθιστο όνομα και αρέσει περισσότερο στα κορίτσια. Λαμβάνω ωραία και τιμητικά μηνύματα από τους γονείς και είμαι περήφανος για το βιβλίο μου. Ένα ταξίδι που συνεχίζεται και φέτος με παρουσιάσεις σε βιβλιοθήκες, σχολεία και παιδότοπους.

5) Και μετά από αυτό ετοιμάζετε κάτι άλλο στη συνέχεια;

Στη συνέχεια έχουμε το ανέβασμα του Χειμωνόσπιτου σε θεατρική σκηνή με ηθοποιούς που τραγουδούν και μουσικούς που υποκρίνονται. Το έχω διασκευάσει και εμπλουτίσει με νέα στοιχεία, διαλόγους, στίχους κλπ, που απογειώνουν το κείμενο, τη δράση, και την ανατροπή εφόσον πρόκειται για θεατρική παράσταση. Επίσης ένα νέο μου παραμύθι και ένα μυθιστόρημα για μεγάλους είναι προς έκδοση. Να είμαστε καλά και να έρθουν όλα κατ’ ευχήν για όλους μας. Σας ευχαριστώ για αυτή την παρουσίαση του βιβλίου μου.

porn Porn